Takboxar

Att tänka på när du väljer takbox

Oavsett om du ska iväg på en stor campingresa eller fjällsemester som kräver en stor mängd otymplig packning eller om du bara behöver ett extra utrymme för stora shoppingturer är takboxen ett perfekt alternativ. Med våra rymliga takboxar kan du få så mycket som 600 liters extra lastutrymme. Här på Mekonomen.se har vi samlat ett stort utbud av takboxar i olika storlekar som rymmer allt från 280 liter upp mot 600 liter. Vi har noggrant valt ut takboxar som kan erbjuda dig användbara funktioner och aerodynamisk design som gör att takboxen inte påverkar körupplevelsen i övrigt. Vissa av våra lyxigare takboxar har även led-belysning.

Montering

När du har köpt en takbox så är det bra att veta en viktig sak. Även om dagens takboxar byggs med ett aerodynamiskt tänk så kommer takboxen skapa luftmotstånd som i sin tur resulterar i ökad bränsleförbrukning. Därför är det viktigt att man tänker på hur man monterar takräcken och extra viktigt om du behöver bygga om bilen för att anpassa den för en takbox. Har du gjort allt rätt så bör du höra mindre ljud och få en minskad bränsleförbrukning. 

Ta av takboxen när du inte ska använda den. På så sätt minskar du bränsleförbrukningen och sparar på miljön.

Vilka funktioner vill du ha på din takbox?

Det är bra att noggrant tänka igenom vad du tycker är viktigt för att användandet av din takbox ska bli så enkelt som möjligt innan du bestämmer dig för vilken modell du ska sikta in dig på. Nedan har vi samlat ihop några av de viktigaste attributen hos en bra takbox.

  • Öppningsbar från båda sidor vilket underlättar användningen och montering.
  • Lås – Skydda dina skidor, snowboard och annan värdefull utrustning i takboxen.
  • Hållbart material tillverkat i slagtålig, köldhärdig, UV-stabiliserad och återvinningsbar plast.
  • Quick grip – Gör det enkelt att montera takboxen på lasthållaren och fästet tar inte upp någon plats av lastutrymmet.